30 april 2010

525.

Dagens: Tussilago i solsken.

Gårdagens : Pizzabullar, riktig "skräpmat", men supergoda.

28 april 2010

524. Upptagen med annat.



Normalt brukar jag ligga lågt med bloggandet då jag själv är låg, men denna gång har jag haft sååååå mycket annat att pyssla med, så jag har inte hunnit.
Jag & lillan har varit på besök i förskoleklassen, skickat massa brev & paket, varit behjälplig vid mekandet av tvättmaskinen ( 10 dar utan !) & en del annat.
Har fortfarande inte hunnit med att lägga in räkningarna-skicka inbjudan till när jag fyller år ( fast den är på gång) -vårstäda huset -varit stickkafé med KUF osv.

25 april 2010

523. Söndag.


Jag har varit & tittat på ett hus några mil hemifrån idag. Stort hus Bara för att det var stort & visning just idag. Dock saknade det kök, badrummet var inte mycket att hänga i julgran, uppvärmningen var med oljepanna (blä) . Fast själva huset var byggt i bra material, så trots fuktskador & annat elände var det häftigt. Men STORT. Tror att varje våningsplan var 200 kvm & så fanns det förstås både hel källare & hel vind. Ena rummet på vinden hade både handfat & "diskbänk" i den tillhörande skrubben. Toan fanns på kallvinden. Byggt nångång på 30 talet. Kanske lägger upp nån bild imorron, nu är jag trött, har Traderat hela dan, drygt 65 auktioner fick jag sålda under dan.

Spa-anläggning i hus på flera hundra kvadrat..

Det fanns en hel del fina detaljer, såsom den här dörren tex.

24 april 2010

522. Aprilväder

Kapplöpning i snigelfart


När nattfrosten jagas iväg av solen är det så här vackert


På den här platsen hade jag velat haft vidvinkelobjektiv,
det är bara en bråkdel av skönheten som syns på fotot.


Ett riktigt åskväder dundrade förbi igår kväll, satt i garaget å jobbade & var helt oförberedd på dånet. Jo, det hade smygit förbi lite mörka moln, men inte såååå mörka.
Sov illa, vaknade tidigt & var seg. En tur i skogen gjorde gott, men jag tog en tupplur mitt på dan. Nu känns det mycket bättre. Det blev visst en tur till, äldsta sonen behövde lite frisk luft.

22 april 2010

521. Risk för slask

Tog med min hund på en promenad imorse, det var sådär roligt med snögloppet..
Har fått oväntat besök förmiddag & eftermiddag, druckit kaffe ett par ggr emellan & lagt ut de sista smyckesauktionerna i den här vändan. Jodå, det finns mera i gömmorna, inte så mycket smycken kanske, men massor av saker jag aldrig använder.
Läste i en av kvällsdrakarna att ung 800 000 datorer slutat fungera idag, tur att jag använder Windows 7 & struntar i antivirusprogram eftersom jag har dataexpert hemma.

Fortfarande ingen tvättmaskin & har har funderat lite svagt på att tvätta lite för hand, har ju den gamla tvättbrädan kvar för just såna här tillfällen.

21 april 2010

520. Det var kul så länge det varade (del 2)

Nya herrgårman med gångstav

"Kom hem från stan på eftermiddan & satte mig vid datorn, jag är inte längre med på Traderas Bloppis :-((
Vet inte om det är för att jag är gammal eller om det är nåt annat. Har mejlat & frågat, men inte fått svar. Det verkar vara lite si & så med supporten numera.. "
Jag fick svar idag & känner mig väldigt kränkt av att blivit bortplockad ur bloppisen utan att erhållit ett mejl om att snoppsmycket i silver jag lagt ut på auktion uppfattades som stötande & inte passade in i deras kampanj riktigt.....
Frågan är om även strumpbyxorna, höftkorsetten & parfymerna jag lagt ut kan uppfattas som stötande iom att de kan användas som sexhjälpmedel. Tycker även att det är konstigt att de inte följer sina egna regler på andra sidor tex att säljare inte får ha mer än 10 identiska annonser (har hittat 41 likadana som värst) eller tar bort annonser där konton är avaktiverade, trots att man tipsar..

Nog om detta. Idag har jag besökt min goa väninna S, som för närvarande passar ett hus långt söder om Stockholm. Ok väder hemma, men i Västberga kom det snöblandat regn. Skitväder & riktigt jobbigt att köra. På hemvägen blev det kö i Västberga, så hela biten fram till Karolinska i Solna gick i krypfart.... Riktigt slaskväder hela vägen hem..

Fattas bara att det åskar, så är hela registret fyllt.

20 april 2010

519. Kul så länge det varade

Kom hem från stan på eftermiddan & satte mig vid datorn, jag är inte längre med på Traderas Bloppis :-((
Vet inte om det är för att jag är gammal eller om det är nåt annat. Har mejlat & frågat, men inte fått svar. Det verkar vara lite si & så med supporten numera.. Hursomhelst har jag laddat en massa auktioner som tar slut på söndag, mycket smycken som jag aldrig använder. Kommer med andra ord att vara ganska upptagen då. Samt på måndan, antar jag i vanlig ordning.

Stadstränade Meja idag, när jag ändå var in & assisterade min son på banken. Sen gick vi 3,5 km & hon skulle lukta på varenda kloss, stolpe & träd. På Ikea mötte jag upp M & C & vi böt lilla. Så Mejan fick hänga med ett par timmar i jakt på tvättmaskinsdelar, medans jag & lillan tog bussen hem. Blev full i skratt då i stort sett hela familjen ringde den lilla stunden jag satt på bussen.

Dagens kul: Den vandrande pinnen är inte längre ensam, det finns minst 9 st pytteminismå vandrande pinnar i terrariet.

19 april 2010

518. Lättat lite.

Min sinnesstämning har blivit lite ljusare iom att värken släppt greppet för denna gång. Tack.
Det blev äldsta dotterns & Puh´s favvorätt till middag, största kastrullen full med tortellinisoppa.
J´s hemska hosta har blivit bättre & M kom hem med nya högtalare som han blev fett nöjd med.
Funkar perfekt med nya mixern.


lillan lånade kameran när jag jobbade häromdan
fotogenic redan tror jag *ler*

517. Bloppis & skogen

Äntligen vår !!!

Kul, jag kom med på Traderas Bloppis !
Förut länkade jag från mitt pm till min blogg & från bloggen till mina auktioner.
Men jag vet inte om nån läste..

Idag har jag tagit en tur i "min" skog. Jag är fortfarande tvungen att gå en ganska lång omväg för att komma dit, än har översvämningen inte släppt helt. Men det blev nog lite längre tur än jag hade tänkt, är i halvdan form idag, hade ont igår.. Knappt 7 km enligt gps:en.

Ingen aning om det är en mossa eller växt,
men de är otroligt fina.

I med en kopp kaffe, sen ut & jobba en stund. Kanske har M lyckats ruska liv i en gammal maskin, håller på att testa nu, men den måste "tänka" lite..

516. Lite bilder

Konstigt att ett stort antal skor hos oss är dyngsura ....


Nu har det börjat komma ofta igen, de vackra soluppgångarna.

Jag har lärt mig nu, att inte ta långpromenad då himlen ser ut såhär.
Slutade med att jag kom hem totalt dyngsur som om jag gått i ån..


Solnedgång.


Soluppgång.

Det är behagligt att vistas utomhus igen, termometern säger mellan 13-15 grader dagtid, på kvällen kan det fortfarande krypa ner mot nollan. Jag hoppas vågen snart säger att min vikt kryper nedåt, det är lite jobbigt när byxorna halkar ner & tröjorna upp. Kul att F mer än gärna följer med ut i friska luften, han håller på att täppa igen alla vita fläckar på kartan med gpsen.

18 april 2010

515. Bloppis

Testar om jag kommer med på Traderas Bloppis 2.o

Igår kväll var jag, Meja & F ute en sväng. När vi var som längst bort hemifrån på vår runda kom en riktig skur med hagel, regn, katter & hundar från skyn. Blåste kraftigt samtidigt..
Det var inget annat att göra än knata hemåt med kippande skor, vi var blöta som om vi gått i ån..

16 april 2010

514. Skit

Min tvättmaskin brann imorse. Inge kul alls. Det var inte länge sen jag böt pump & några fjädrar på den. Tänkte att jag får väl åka till stan & köpa en ny, men si, det sitter fortfarande vinterdäck på bilen, så det går inte alls...
Dessutom tappade F ett drev på sin cykel imorse när vi tog en promenad. Så nu är hans 21 vxl bara en sparkcykel.
Har försökt sy lite, men det är nån tråd som fastnat i mataren, nu vill den inte alls & jag som hade tänkt lägga ut lite fler vetekuddar på Tradera...

15 april 2010

513. Dålig kvalité

Tog en promenad med hundan på morgonen. De här 2 kanada gässen förföljde oss ganska länge.
Undrar om dom bor i nån stad normalt ? Hursomhelst har översvämningen haft sitt maximum nu.
Eftersom lillorna hoppat på åkern, eller ja, i sjön, med nästan alla skor, fann jag det för gott att inhandla nya skor varför det blev en resa till det lokala klädvaruhuset http://www.thuns.se/. Vi passade på att hitta en skatt där, http://www.geocaching.se/.
På eftermiddan fick jag tillfälle att röja lite i garaget & sy lite. Måste göra det innan jag lägger ut fler traderaauktioner, annars blir det inte av.

Dålig kvalité upptäckte jag iaf att det var på min matberedare när jag skulle riva fryst ost.
Den var väl bara nåt åt 23 år gammal eller så, använts flitigt i storhushåll. Drivningen i plast sprack. Ärligt, jag har aldrig haft nåt som hållt så himla länge. Men jag avvaktar med att köpa en ny, det är fortfarande trångt i skåpen.

13 april 2010

512. En bra dag.

Notera vägpinnen, samt de vita vägmarkeringarna
för bron i fjärran.

24 meter över havet.
Minst nåt sånt över markytan oxå.


Svårt att bedöma med en mobilkamerabild.
Fältet syns i övre högra hörnet.


Älgbajsar i massor, 28 m över havet.
Slutade räkna vid 25 högar..


Väg 282 är på andra sidan sjön.

Det blev några kilometer i skogen idag, 9 km enl gps:en, 3 timmar i tid i det underbara solskenet. När jag fotade ovanstående bild svor jag att kaffet redan var slut.. Även F & lilla voffsan var rätt slut då vi åter var vid bilen. Hämtade lillan i skolan, hem, lägga på betalda auktionsvinster & sen iväg på en visit några timmar utomhus hos lillornas kompisar. En väldigt bra dag, helt klart.

11 april 2010

511. Almunge sjöstad

På med gummistövlarna & ut i blötan. Eftersom det var minst 20 år sen det senast var så här mycket översvämning, om det någonsin varit det, var det mycket turismtrafik för att titta på eländet.. Ett ungt par hade tom köpt pizza & satt på en filt i solskenet på bron & tittade.

När jag kom hem kände jag mig lite mosig & förkyld, hade väl behövt jobba lite i garaget, men orken saknades. Kul var det att min lilla syster slog en signal & undrade om jag var hemma. Hon är numera Uppsalabo & var ute & rastade sin mc lite. Hon fick lite våfflor & kaffe innan hon åkte hemåt igen. Nu är det sängen som gäller.

10 april 2010

510. värre blir det..





Än värre blir det..
Dragit på mig stövlarna & gett mig ut för att ta kort.

9 april 2010

509. Vanlig promenad (fast det känns löjligt..)

En vanlig promenad över fälten..
Men det känns lite löjligt att trängas med alla sjöfåglar..


Fuktigt


Vadställe eller inte ?

Det här har jag inte sett förut.
Undrar vilket djur som gjort det.


Fotat från vanliga stället..
Nu är vägen översvämmad.


7 april 2010

508. Ovanlig promenad.


Kollade eniro / kartor imorse, valde en spännande lite väg, några kilometer hemifrån.
Tog med lilla voffsan & gps:en, för säkerhets skull. "hittade" jättespännande stenblock, stora som hus & älgspår. När jag kom hem hade 2 paket kommit i postlådan. Har köpt tvätt/såpnötter efter att J kollat på miljöhjältarna.

6 april 2010

507.


Jag får väl bygga en ny spång när vattnet runnit undan..


Tog en promenad i morse med äldsta sonen & hunden. Det var straxt under nollan & mycket vackert ute. Vi såg några hägrar, ett svanpar med nästan vuxen avkomma, flera andra fåglar & gulaktiga larver som låg på snön. Inte bara 1, jag såg nog ett 20 tal utan att leta mycket. Varför ? Dom var inte döda, lite kylslagna, men jag tycker det borde vara korkat att exponera sig mot den vita snön för fågelögon, även om solen värmer jättemycket just när det lyser.
Fast larver kanske inte har just så utvecklad hjärna att tänka med ?!
Dagens : var när jag skulle skojja med Mejan & stoppar en pinne i ett hål på ett gammalt träd, just precis i ansiktshöjd. Nu fastnade inte pinnen, så jag tog bort den för att försöka på något annat sätt. Just då kikar en liten mus ut genom hålet på mig, jag tror vi blev lika snopna båda 2, sekunden efter var den borta.

5 april 2010

506. ojdå, sååå mycket

Gårdagens vattennivå.


"Hundvakten" hittade en liten hund på väg till ica & den följde med honom hem. Eftersom han saknar telefon & internet hamnade den hemma hos oss. Vi trodde det var nån taxblandning, men det var fin ras, nån Fransk jakthund. Trots att småflickorna gärna ville behålla ringde jag polisen & det tog inte lång stund förrens telefonen ringde & en matte var funnen. Den hade lyckats smita ur inhägnaden hemma. Hittelön: Lindt choklad. Sen blev jag trött & lite frusen, ungarna envisas med att öppna dörrar & fönster, bara för att solen skiner på dom, istället för att gå ut. Suck.

3 april 2010

505. lite bilder

En klockren bild till tjuvtittat.

Det är fortfarande lite tungt att gå i skogen.
Tog en lång promenad iaf, det var ju långfredag.
Kan nog inte nyttja spången på ett tag, det fylls på snabbt nu.



Det är 10 dagar mellan bilderna ovan.

Har tagit aning paus från mitt Traderande, jo, jag har ju kollat av mejlen, svarat på frågor & så, men inte skickat stuff, det är liksom ingen mening att jag jobbar, då inte posten/schenker gör det.. Dessutom har jag haft massa annat att göra, igår tex tog jag med alla 3 tjejerna under 10 år & åkte till en kompis som behövde hjälp med datorn. Vi passade på att kela lite med hans hästar & får. Sen spelade jag en kort turnering mot ungarna på ps3:an, antar att alla timmar med segamega fortfarande sitter i fingrarna.. Än så länge klår jag allihopa ..